Sauber prodlužuje smlouvu s Ericssonem

Marcus Ericsson | foto: Sauber Motorsport AG

Marcus Ericsson bude i v příští sezóně závodit za Sauber, který dnes potvrdil prodloužení spolupráce.

Švédský pilot přišel do Hinwilu před sezónou 2015 po svém debutu u Caterhamu v předchozím roce. Během ní nasbíral v šampionátu devět bodů a mezi piloty skončil 18. Letos však konkurenceschopnost jeho vozů byla horší a on zatím neskóroval. U Sauberu nicméně zůstane.

"Je to skvělá zpráva, že budu další rok závodit za Sauber. Strávil jsem s ním už dva roky a opravdu se u něj už cítím jako doma. Velké díky patří všem v týmu za to, že mi opět projevili důvěru. Z osobního pohledu jsem se jako jezdec u Sauberu hodně rozvinul. Byli jsme nahoře i dole, ale vždy jsme drželi pohromadě a pracovali tak tvrdě, jak to jen šlo," uvádí Ericsson.

" Od té doby, co tým převzali noví majitelé, se v něm objevuje pozitivní tah, proto to v nové éře bude také vzrušující. K Sauberu se přidává mnoho expertů ze světa motorsportu, což je dobrým znamením pro budoucnost," pokračuje nadšeně švédský jezdec, který má vazby na nové majitele - společnost Longbow Finance.

"Pro rok 2017 je mým cílem stavět na své výkonnosti z druhé poloviny této sezóny a pokrčovat v tvrdé práci s týmem. Už se nemůžu dočkat sezóny 2017, abychom mohli postoupit výše ve středu pole s cílem pravidelně bodovat," dodává.

Marcus Ericsson (vlevo) se šéfkou týmu Monišou Kaltenbornovou | foto: Sauber Motorsport AG

Šéfka Moniša Kaltenbornová na jeho adresu říká: "Moc rádi oznamujeme, že Marcus zůstane v roce 2017 závodním jezdcem Sauberu. V současné sezóně opět ukázal, že chce ujít tu další míli, aby dosáhl pokroku. Zažil s námi velmi obtížné časy, ale zvládl je dobře.

V posledních dvou letech učinil významné kroky ve svém osobním vývoji, čímž potvrdil své schopnosti na dráze i mimo ní - obzvlášť, když podmínky nebyly jednoduché. není pouze dobrým jezdcem, ale také důležitým týmovým hráčem, který chápe, jak pracovat s týmem a jak svým pozitivním přístupem motivovat ostatní."

Druhého jezdce švýcarský tým neoznámil, o sedačku usilují Esteban Gutiérrez, Felipe Nasr a Pascal Wehrlein. V poslední době nabral několik posil, například šéfa závodních inženýrů Xeviho Pujolara, inženýrku pro tvorbu strategií Ruth Buscombe a technického ředitele Jörga Zandera z Audi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy