Paddy Lowe promluvil o atmosféře uvnitř Mercedesu

Nico Rosberg a Paddy Lowe | foto: Daimler AG

Paddy Lowe se rozpovídal o atmosféře v týmu Mercedes těsně před posledním závodem sezóny v Abu Dhabi, kde se rozhodne o titulu mistra světe pro rok 2017.

Před posledním závodem mají šanci na titul již pouze jezdci Mercedesu. Nico Rosberg se těší náskoku dvanácti bodů na svého stájového rivala Lewise Hamiltona, kterému se podařilo vyhrát ve všech závodech na americkém kontinentu.

Dalo by se čekat, že v Mercedesu bude panovat nervozita, ale technický ředitel Mercedesu Paddy Lowe tvrdí opak. Prý se tým nachází ve svém nejlepším období.

"Nejlepší sezóny jsou ty, kdy se o vítězi rozhodne až v posledním závodě. Nám se to znovu podařilo. Velká pochvala pro Lewise, jelikož zajel fantasticky posledních pár závodů. Ukázal skvělé soustředění, disciplínu a samozřejmě perfektní jízdu. Pokaždé si jel pro výhru. Lewis je rozhodně jedním z nejlepších pilotů, které kdy F1 měla. Když se do toho opře, tak je těžké mu konkurovat. Ale uvidíme, jak to v Abu Dhabi dopadne. Tam se hraje o vše.

Samozřejmě oba jsou skvělí, je to nyní velmi vypjatá situace a oba to zvládají skvěle. V týmu panuje výborná nálada - profesionální, ale se špetkou dobrého humoru. Nikdy jsme nebyli silnější. Máme výborné vztahy, což dotváří i skvělého týmového ducha. Co více si přát? Navíc nás teď čeká velké finále," okomentoval situaci Paddy Lowe.

Lewis Hamilton se raduje z vítězství v závodě v Brazílii | foto: Daimler AG

Na otázku, zda v týmu panuje nervozita, Lowe odpověděl: "Já se nijak nenervuji. Myslím si, že jsme odvedli skvělou práci, co se týče spolehlivosti auta, a mám z toho prostě dobrý pocit. Čas od času se nám něco přihodilo, ale pořád je to mnohem lepší než dříve. Samozřejmě v Abu Dhabi se může stát cokoliv, ale bylo by to asi něco vyloženě nečekaného. My prostě děláme, co můžeme. Věřím, že oba jezdci budou mít stejné šance v boji o titul."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy