Brawn upřesňuje své výroky o stavu Michaela Schumachera

Michael Schumacher | foto: Mercedes AMG F1 Team

Ross Brawn koriguje to, co minulý týden prohlásil o zdravotním stavu zraněného jezdce Michaela Schumachera, kterého pravidelně navštěvuje. Prozrazuje také, co zrovna dělal, když došlo k jeho nehodě.

Před 2 týdny Brawn uvedl, že se v léčbě Schumachera "objevují povzbuzující příznaky." U mnoha fanoušků vyvolal dojem, že se stav německého pilota po více než dvou letech znatelně zlepšil.

Nyní ale v rozhovoru pro britský Guardian upřesňuje: "Byl jsem citován, jak říkám, že se jeho stav zlepšuje, a to nebylo to, co jsem opravdu myslel. Rodina se v soukromí stará o jeho zotavování a já to musím respektovat. Proto nechci komentovat jeho stav a vyjádřit víc než extrémní naději, že Michaela v určitém okamžiku v budoucnosti uvidíme tak, jak jsme jej znali."

Na otázku, zda ho stále navštěvuje, bývalý technický ředitel Ferrari odpovídá: "Ano, navštěvujeme ho. Jezdíme za ním a doufáme a modlíme se o to, aby se jednoho dne zotavil."

Ross Brawn s Michaelem Schumacherem po jeho návratu k Mercedesu | foto: Daimler AG

Jak se o zranění svého bývalého jezdce, sedminásobného mistra světa Formule 1, před třemi lety dozvěděl? "Jel jsem na sever do Skotska na Nový rok a zavolala mi jeho osobní asistentka. Zrušili jsme naše plány a odjeli za ním."

"Pro rodinu to bylo strašně traumatické - a pro nás šok. Michael byl tak silným charakterem a za celou svou závodní kariéru si jen zlomil nohu! Je příšernou ironií, že se mu to stalo v klidnější části života," lituje Brawn úrazu, k němuž Michael Schumacher přišel na lyžích ve francouzském Meribelu v prosinci 2013.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy