"Příště do tebe narazím, dráha nepatří jen tobě!" varuje naštvaný Alonso Vettela

Fernando Alonso byl po závodě v Brazílii na Sebastiana Vettela hodně naštvaný | foto: McLaren

Fernando Alonso nešetřil kritikou svého soupeře z Ferrari poté, co jej vytlačil z dráhy. Sebastian Vettel si podle něj místo neustálých nářků musí uvědomit, že dráha patří všem. Varuje jej, že pokud se jej podobným způsobem pokusí vyhnat z dráhy i příště, tak do něj narazí.

Pilot McLarenu bojoval s Vettelem o sedmou příčku. V zatáčce č. 11 vyjížděli vedle sebe bok po boku, ale Sebastian mu vedle sebe nenechal místo, a Alonso tak musel zvolit průjezd vyasfaltovanou únikovou zónou mimo dráhu, což jej hodně rozčílilo.

"Byla tam asfaltová úniková zóna. Já jsem ji využil a nic se nestalo. Pokud by tam ale byla zeď, pak bych musel narazit do ní nebo do něj - což je to, co zřejmě udělám příště. Vrazím do něj a přijde o více bodů než já," prohlásil Alonso po Velké ceně Brazílie na adresu Vettela.

"Je to OK. Zkrátka projedete tou vyasfaltovanou únikovou zónou a je to. Jednoho dne ale budeme muset najíždět do něj, aby si uvědomil, že trať patří všem!" varuje Španěl svého soupeře z Ferrari.

McLarenu se za deště neměl potřebnou rychlost | foto: Honda Racing F1

S McLarenem nakonec dojel na 10. příčce. Musel se k ní ale těžce probojovat, protože v průběhu závodu dostal smyk a najednou se ocitl na poslední pozici. Na body se dostal až v posledním kole. Před startem ale vzhledem k podmínkám čekal více.

"Myslím, že bychom měli mířit za něčím lepším. Startovali jsme desátí a desátí jsme po nějakých odpadnutích před námi skončili, takže jsme nevyužili příležitosti, které se tu a tam naskytly. Podmínky ale byly extrémně náročné," hodnotí Alonso.

"Nemyslím si, že jsme dnes byli moc silní, zejména v první části závodu. Vypadalo to, jakoby mi skupina přede mnou ujížděla a Bottas na mě vyvíjel tlak. Myslím, že jsme neměli dostatečnou rychlost. Musíme se více zlepšit," shrnuje pilot McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy