Co stojí za zlepšením Räikkönenovy formy?

Kimi Räikkönen před závodem v Mexiku | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen je bezpochyby jedna z nejikoničtějších postav současné Formule 1. V sezóně 2014 a 2015 nezajel bývalý mistr světa kdovíjak přesvědčivé výsledky, a dokonce se hovořilo i o jeho odchodu. Letos se ale Finovi i přes potíže týmu daří a dle výsledků ho již nemůžeme škatulkovat do pozice pouhé týmové dvojky.

V roce 2014 skončil finský jezdec celkově dvanáctý, zatímco jeho tehdejší kolega Alonso vybojoval šestou příčku s takřka trojnásobkem bodů. V loňské sezóně se Kimimu nedařilo o moc lépe. Přestože skončil hned za Vettelem, který loni uzmul hned tři vítězství, tak pořád na týmového parťáka ztrácel okolo sto třiceti bodů.

Letos je ale vše jinak. Dva závody před koncem ztrácí Iceman na týmového kolegu pouze devět bodů a i přes ne úplně vydařenou druhou část sezóny pro stáj z Maranella můžeme u Räikkönena spatřit  zlepšení a konzistentní výsledky.

Na otázku, co stojí za lepšími výkony, Fin odpověděl: "Proběhlo několik dobrých personálních změn. Lidi kolem mě jsou velmi dobří a pracuje se mi s nimi skvěle. Prostě si dokonale rozumíme a máme shodné názory na většinu věcí."

Mistr světa z roku 2007 dále prozradil, že soustředěnost na detaily přináší své ovoce: "Děláme pořád malé úpravy a pokaždé se z nich snažíme dostat co nejvíce. Pořád to ještě není ono, ale pomalu se tam dostáváme. Tak by to ale mělo být. Když do toho dáte všechno, tak se vám to vždycky vrátí. Každá menší úprava přidá na výkonu a když takhle zlepšíte dvě nebo tři věci, tak se to značně projeví na časech. Auto se mi řídí dobře a to taky pomáhá."

I přes své osobní zlepšení Kimi přiznává, že pro tým letošní sezóna nepatří k těm nejlepším: "Zatím to pro nás nebyla úplně dobrá sezóna. Chceme být vepředu a bojovat o vítězství. Když se tohle nedaří, tak nemůžete říct, že je to dobrá sezóna. Letošní výsledky prostě nejsou takové, jaké jsme si přáli."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy