Neodejdou, pokud do toho nevstoupí peníze

Dupasquiere, Pierre | foto: Michelin / DPPI

Ředitel Michelin Motorsport Pierre Dupasquier hovořil o letošním úspěchu i zákulisí Formule 1.

Nejvyšší představitel Michelinu v F1 přiznal, že vývoj letošní sezony, přinášející Michelinu úspěchy, sleduje s velkým zadostiučiněním. Přesto dodává, že bez soupeře Bridgestone by to nebylo ono a Michelin nechce být jediným dodavatelem pneumatik.

„Jean Todt hovořil o nedostatku přítlaku a gripu, podle všeho nepracovaly pneumatiky Bridgestone tak, jak tým očekával. Vždy říkám, že motoristický sport je ideální laboratoří pro náš vývoj a samozřejmě je lepší mít data od různých týmů s odlišnými šasi, než od jediného týmu s jediným monopostem,“ vyzdvihl Dupasquier význam dodávky pneumatik většímu počtu silných továrních týmů.

Toho si jsou Japonci určitě vědomi a dá se předpokládat, že budou chtít nalákat některé stáje zpět pod svá křídla. Toho se ale šéf francouzského dodavatele nebojí, pokud do toho nevstoupí peníze.

„Pokud nevstoupí do hry finanční podněty, není důvod přemýšlet, proč by se měla situace obrátit a proč by měly týmy mířit k Bridgestone. Přesto však obdivuji práci našich konkurentů.“


Foto: Michelin / DPPI

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy