Práce na okruhu pro GP Bahrajnu pokračují

S velkou pílí se v Bahrajnu pustili do přípravy a i stavby okruhu pro závody F1. V tuto chvíli probíhá v Asii otevřený boj o to, která ze zemí, uplatňujících zájem o F1, skutečně dostojí všem závazkům a závod bude pořádat první.

Jedná se především o mezinárodní prestiž a doklad vzrůstu asijského hospodářství v celosvětovém měřítku. The Bahrain Racing Circuit Company (BRCC), jak je v angličtině nazývána společnost zajišťující výstavbu okruhu, je vedena skupinou 10 ředitelů, přímo podřízených HE Shaikh Fawaz bin Mohammed Al Khalifovi, prezidentovi Hlavní organizace pro mládí a sport (GOYS), jenž se přímo zodpovídá Jeho Výsosti, Korunnímu princi Shaikh Salman bin Hamad Al Khalifovi. Ten se o okruh velmi zajímá od samého začátku a je jeho velkým a otevřeným příznivcem.

První schůze Správní rady společnosti BRCC se bude konat již zítra. Práce na okruhu zatím dle prohlášení Shaikha Fawaze pokračují v předstihu proti plánu. Královský parlament nedávno vyhlásil plnou podporu jeho dostavbě a plánovaná kolaudace by měla proběhnout 7. března roku 2004.

Okruh je budován v místě zvaném Sakhir, asi 30 minut jízdy z hlavního města Manama a podle podepsané dohody by měl být okruh v kalendáři F1 již příští rok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy