Vettel vysvětluje své výroky vůči Verstappenovi a Whitingovi

Sebastian Vettel vysvětlil po závodě své výroky do radiokomunikace | foto: Scuderia Ferrari

Poslední kola na Autodrómo Hermanos Rodríguez byla hodně hektická a Sebastian Vettel, jak je v posledních dnech jeho zvykem, nešetřil výrazy, které někteří příznivci označovali za hranou přijatelnosti. Čtyřnásobný mistr světa se po závodě pokusil ospravedlnit.

Německý pilot po závodě přiznal, že byl značně vyveden z rovnováhy chováním Maxe Verstappena, takže jeho následné výlevy do týmové radiokomunikace byly důsledkem jeho emocí. Vettel se pokoušel probít na třetí místo a v zatáčce 1 se Verstappen po pozdním brzdění vydal napříč přes trávník, takže minul zatáčku 2 a vrátil se před Vettela v zatáčce 3. Tým ho instruoval, aby před sebe Vettela pustil, ale Holanďan neuposlechl, což exšampiona rozčílilo natolik, že do vysílačky nadával jak Verstappenovi, tak Charlie Whitingovi

Verstappen Vettela za sebou stále držel a díky tomu se dostal na Vettelův dostřel Maxův týmový kolega Daniel Ricciardo. Mezi nimi došlo rovněž k tvrdému souboji, ve kterém Vettel bránil svou pozici stejným způsobem, který byl ještě nedávno vyčítán právě Verstappenovi. Nakonec dojel Holanďan do cíle třetí a když mu vedle jedoucí Vettel varovně ukazováčkem naznačoval, že takhle tedy ne, odpověděl mu zaťatou pěstí.

Max Verstappen musí působit na jezdce Ferrari jako muleta na býka | foto: Red Bull Content Pool

Nakonec ale ještě před vyhlášením vítězů Verstappen dostal pětivteřinovou penalizaci a prostor za pódiem musel opustit; Vettel pospíchal na stupně místo něj. Piloty na prvních třech místech zpovídal Juan Pablo Montoya a došla řeč i na Vettelovy jadrné výroky.

"Používal jsem hodně nespisovných výrazů, hrubého jazyka, řekl bych, že jsem to použil podle tebe. Když si vzpomenu na minulost, tak jsem dostal vztek jako se to stávalo tobě. Musíte pochopit, že jsem byl plný adrenalinu. Tlačil jsem na Maxe, on vyjel z trati a neuhnul, takže se to dá snad pochopil," ospravedlňoval Vettel své výroky na pódiu.

"Nemyslím, že je k tomu třeba ještě něco dodávat. Bylo jasné, že měl přepustit pozici, bylo mu to nařízeno rádiem a on to ignoroval, takže je snad pochopitelné můj adrenalin. Byl jsem hodně naštvaný, ale pak mi Maurizio Arrivabene v rádiu domluvil, takže jsem se uklidnil," dodal Vettel později.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy