Ricciardo bude startovat na super-měkké směsi. Považuje to za výhodu?

Daniel Ricciardo při pátečním tréninku v Austinu | foto: Red Bull Content Pool

V druhém tréninku australský jezdec předvedl, že je se svým vozem schopen konkurovat dominujícím mercedesů, když se dostal mez Rosberga a Hamiltona.

Daniel Ricciardo bude jediným jezdcem z prvních dvou řad, který odstartuje na super-měkké směsi na rozdíl od svého kolegy Verstappena, který sáhl po měkké specifikaci. Australan to považuje za výhodu.

Na otázku, zda považuje svou výchozí pozici za nevýhodnou, Australan odpověděl: "Vůbec si to nemyslím. Dalo se čekat, že to takhle dopadne. Max chtěl měkkou směs a já v tu chvíli byl šťastný, že mohu jet na super-měkké sadě. Více mi včera seděla a jsem s ní spokojený i při delších stintech. Doufám, že mi to přidá trochu na startu, ale uvidíme."

Daniel Ricciardo v kvalifikaci v Austinu | foto: Red Bull Content Pool

S výkonem v kvalifikaci byl Ricciardo spokojený, ale na Mercedes dle Australana tým ještě ztrácí. "Myslím si, že se nám dnes docela dařilo. Na Mercedes docela ztrácíme, ale dalo se čekat, že to nebude vůbec lehké. Na druhou stranu, náš náskok na Ferrari je docela dobrý. Řekl bych, že auta jsou v dobrém stavu, a máme tak pozitivní vyhlídky," dodal Australan.

Se svým týmovým parťákem souhlasí i Max, který dle svých slov nezajel úplně dobrý kvalifikační čas. "Docela se tu (mercedesy) rozparádily. Nečekal jsem to, myslel jsem si, že na ně tolik ztrácet nebudeme. Ale i tak čekám dobrý závod s rychlým tempem," prozradil Verstappen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy