Dočkáme se u Mercedesu ještě nějaké týmové režie?

Toto Wolff a Niki Lauda po kvalifikaci v Belgii | foto: Daimler AG

Mercedes má dobojováno. V Japonsku tým mohl oslavit třetí titul v řadě a nyní už je to jen bitva mezi Rosbergem a Hamiltonem.

Po prvním a třetím místě ve Velké ceně Japonska si Mercedes zajistil třetí titul v pohárů konstruktérů v řadě. Nyní tedy odpadl největší tlak a je tu již pouze souboj o titul mistra světa mezi oběma týmovými kolegy. Nico Rosberg se před Velkou cenou USA těší náskoku třiatřiceti bodů nad Hamiltonem.

"Naší prioritou pro následující týdny je poskytnout oběma jezdcům co možná nejlepší šanci na vítězství ve zbylých čtyřech závodech. Bitva o titul je čistě mezi nimi, což je pro tým skvělá zpráva, protože můžeme být spokojení bez ohledu na konečný výsledek," okomentoval situaci Toto Wolff.

V současné době se tým hlavně musí soustředit, aby se neopakoval incident z Malajsie, kdy byl vedoucí Hamilton nucen odstoupit kvůli problémům s pohonnou jednotkou.

Nico Rosberg a Lewis Hamilton při deštivé kvalifikaci v Maďarsku | foto: Daimler AG

"I tak je tu ale stále nějaký tlak, jelikož musíme zajistit, aby došlo k pořádné bitvě "kolo na kolo", "muž proti muži". Titul jsme již oslavili, ale pořád máme zodpovědnost vůči samotným jezdcům, a tak nechceme dovolit, aby je něco rozptylovalo při práci," dodal šéf Mercedesu.

Krom příprav na poslední čtyři závody letoška se Mercedes již začíná soustředit i na další sezónu. "Je před námi velká výzva v podobě přípravy na rok 2017. Přestože si teď vychutnáváme tyhle skvělé momenty, tak víme, že je před námi pořádný kus práce. Čeká nás dlouhá a náročná zima, ale krom dřiny je to také velká radost," zakončil Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy