Honda komentuje případné spojení s dalším týmem v F1. Bude to Sauber?

Honda rozšiřuje svou základnu v Milton Keynes, což naznačuje i větší aktivity v F1 | foto: Honda Racing F1

Japonská automobilka jako jediná setrvává v současném startovním poli F1 dodavatelem pohonných jednotek pro jeden tým, i když se šířily a šíří zvěsti, že své působení hodlá rozšířit.

Zástupci Hondy však prohlásili, že dříve než v roce 2018 nemají žádný "konkrétní plán" ohledně druhého týmu pro dodávky motorů. Jenže jak nás poslední dny a historie vůbec neustále ubezpečují, zítra může být všechno jinak.

Je tu totiž tým Sauber, který od roku 2010 používá pohonné jednotky Ferrari a v příštím roce, kdy mu kontrakt s italským dodavatelem vyprší, bude mít k dispozici letošní specifikace. Je celkem logické, že už v této době se začíná Sauber poohlížet po novém partnerovi. A nejeden zdroj se domnívá, že pokud by nebylo prodlouženo spojenectví s Ferrari, jevila by se Honda jako možný dodavatel pro švýcarský tým. Nasvědčuje tomu i fakt, že japonský výrobce rozšiřuje svou evropskou základnu v Milton Keynes, aby zvládl dodávky dvěma týmům.

Jusuke Hasegawa kategoricky dveře Hondy nezavírá | foto: Honda Racing F1

"Připravujeme se na rozšíření dodávky pohonných jednotek pro více týmů od roku 2018, ale v tuto chvíli žádný konkrétní plán není. Ať nás osloví kterýkoli tým F1, budeme se takovou možností zabývat se vší vážností a stejně takové přijmeme i rozhodnutí," sdělil šéf projektu Honda F1 Jusuke Hasegawa. Zároveň dodal, že co se týče pokroku Hondy v letošním roce, zatím je spokojen tak na 50 %. Jako příklad obou pólu uvedl častější působení pilotů v první desítce na rozdíl od slabých výsledků při posledním závodním víkendu v Japonsku.

Honda už několikrát vyjádřila svou ochotu zásobovat vedle McLarenu další tým svými motory. V rámci nových pravidel by mohlo být teoreticky nařízeno, aby japonská automobilka poskytla motory týmu, který by neměl kotrakt s jiným dodavatelem agregátů pro následující sezónů. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy