"Cílem je lepší auto." Nadějný Wehrlein jedná s předním týmem

Pascal Wehrlein v Monze | foto: Manor Racing

Německý závodník přiznal, že jedná s konkurenceschopným týmem ohledně případného přestupu už pro příští sezonu.

Poté, co ve dvaceti letech vyhrál šampionát cestovních vozů DTM, si Pascal Wehrlein letos poprvé naostro vyzkoušel monopost formule 1 v týmu Manor a při Velké ceně Rakouska dokázal urvat s nejpomalejším autem celého startovního roštu cenný bodík za desáté místo.

Dlouho to vypadalo, že Pascal bude jedním z adeptů na sedačku v Mercedesu, kde jsou vztahy mezi týmovými kolegy lehce vyhrocené. Nyní ale Wehrlein přiznal, že probíhají i diskuze s Force Indií, která po nečekaném odchodu Hülkenberga hledá náhradu.

Na otázku, jestli volné místo u Force India bude jeho, Pascal odpověděl: „Bohužel zatím nemohu nic říct. Ještě o tom budeme diskutovat. Samozřejmě mým cílem je získat lepší auto co nejdříve. V současné době mám smlouvu s Manorem a na to se soustředím. Je to má priorita. Zbytek můžu ovlivnit akorát svým výkonem na trati.“

Pascal navíc přiznal, že po místě u Force India kouká už nějakou dobu. "Není žádné velké překvapení, že je u Force India volné místo. Drby ohledně odchodu Nika nebo Sergia tu byly celé týdny. Za každým drbem je skrytá alespoň nějaká pravda," okomentoval situaci německý závodník.

Německý mladík v letošní sezóně předvádí velmi dobré výkony a rozhodně patří mezi žhavé adepty na konkurenceschopné auto. To, jestli nakonec skončí po boku Seriga Peréze nebo třeba Lewise Hamiltona, je zatím ve hvězdách. Více nám snad napoví výsledky z posledních čtyř velkých cen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy