"Ať na předsezónní testy v Bahrajnu přispěje Pirelli," navrhuje Horner

Red Bull při testech v Bahrajnu | foto: Infiniti

Red Bull by podle svého šéfa Christiana Hornera souhlasil s předsezónním testováním v Bahrajnu, pokud by to část nákladů uhradil dodavatel pneumatik Pirelli.

Šéfovi Red Bullu se nelíbila myšlenka cestovat do Bahrajnu kvůli vyšším teplotám, protože to by pro týmy znamenalo vyšší náklady a ty menší by si to nemohly dovolit. Alternativou je stejně jako před letošní sezónou testování ve španělské Barceloně, do které to nemají daleko ani z Velké Británie.

Mercedes a Ferrari souhlasili s návrhem Pirelli přesunout se na Střední východ kvůli vyšším teplotám a reprezentativnějším výsledkům, Red Bull má však podmínku: "Scénář je opravdu velmi jednoduchý. Pokud chce Pirelli, abychom testovali pro jejich užitek v Bahrajnu v horkém počasí, pak by na břemeno v podobě nákladů měli přispět."

"To se mezi týmy liší od 300 tisíc po tři čtvrtě milionů liber [22,5 mil. Kč] v závislosti na vaší logistice. Není to fér zatěžovat tím týmy, když březen v Barceloně přestavuje dost slušné místo pro testování," vysvětluje Horner, podle kterého Střední východ v tomto období nepředstavuje žádnou obrovskou výhodu.

Horner by si přál, aby Pirelli pomohlo týmům s úhradou nákladů na předsezónní testování v Bahrajnu | foto: Scuderia Ferrari

Poté přichází ještě s dalším nápadem: "Možná by bylo lepší v Bahrajnu zůstat po závodě a sezónní testování místo Barcelony uskutečnit v Bahrajnu, když už bude personál na okruhu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy