Hamilton přiznává, že Suzuka není jeho nejsilnějším okruhem

Lewis Hamilton | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton přiznává, že Suzuka nepatří k jeho nejsilnějším okruhům. Jestliže chce pomýšlet na vítězství v kvalifikaci, musí podle svých vlastních slov najít čas ve všech sektorech trati.

Hamiltonový týmový kolega Nico Rosberg vyhrál předchozí 2 kvalifikace v Japonsku a také v dnešním druhém tréninku byl Rosberg rychlejší než Hamilton.

"Upřímně, ačkoliv jsem zde vyhrál 2 závody, tohle není můj nejlepší okruh. Prostě tady nejsem z nějakého důvodu nejrychlejší, ale pracuju na tom. Za sucha jsou mé soboty obykle lepší než pátky, takže snad to bude zítra lepší."

Lewis Hamilton v závodě v Malajsii | foto: Daimler AG

Na otázku, kde se musí zlepšit, řekl: "První sektor je OK, ale většinou jsem v prvním sektoru rychlejší, takže tu musím najít alespoň jednu desetinu. V druhém sektoru musím najít až dvě desetiny, v třetím sektoru další jednu desetinu."

V minulém závodě v Malajsii Hamilton ještě 16 kol před koncem vedl, poté jej ale zradil jeho motor. V Japonsku používá stejný motor jako v Belgii, Monze a Singapuru, o možnosti další poruchy ale prý vůbec nepřemýšlí.

"Když jste v autě, musíte absolutně věřit svým schopnostem, autu, lidem v týmu a také tomu, že jste v bezpečí," uzavřel Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy