Každá trpělivost má své meze. Sainz jr. chce popostrčit svou kariéru kupředu

Carlos Sainz myslí na budoucí roky v F1 | foto: Red Bull Content Pool

Pokud je Toro Rosso bráno jako B-tým Red Bullu, dá se očekávat, že stejně jako v minulosti budou jeho piloti něco jako závodní rezervou. Minulé sezóny nám ukazují, že v mnoha případech tato strategie fungovala.

Směrem z Toro Rosso do Red Bullu putovali s většími či menšími úspěchy Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Daniil Kvjat a Max Verstappen, neprosadili se Sebastian Buemi, Jamie Algersuari a Jean-Eric Vergne. Nemá smysl tu rozebírat dvojici Kvjat-Verstappen, spousta lidí, kteří ruského pilota odsuzují možná dávno zapomněla, že loni dokonce porazil opěvovaného Ricciarda. 

Na řadu nyní přichází Carlos Sainz jr. Příští rok ho čeká v Toro Rosso třetí sezóna, která by pro něj měla být rozhodující. Španěl je proto připraven udělat zásadní krok v týmové hierarchii - nebo zvolit jiné řešení.

Sainzovým logickým postupem by měl být přechod k Red Bullu | foto: Red Bull Content Pool

"Myslím, že to Red Bull dobře ví - rok 2017 bude pro mě nesmírně důležitý a také třetí v Toro Rosso. Měl bych mít, pokud tomu budou napovídat výsledky, možnost se posunout do Red Bullu, nebo odejít k jinému týmu. Předpokládám, že Red Bull dobře ví o mém plánu jezdit v roce 2018 ve špičkovém týmu, intenzivně se na to připravuji. Měli by s tím počítat, ještě rok v Toro Rosso zůstanu," sděluje své vyhlídky Sainz jr.

Otázkou ale zůstává, jak se situace vyvine, protože jak Ricciardo, tak Verstappen mají ještě pro rok 2018 podepsané smlouvy. Sainz jr. má dlouhodobý kontrakt, který dává nápojovému koncernu příležitosti ho udržet v F1 v rámci jeho struktury - přičemž není specifikováno, zda to musí být Red Bull nebo Toro Rosso. 

"Mám kontrakt s Red Bullem, moje volba na rok 2017 je jasná. Mají na mě opci do roku 2019 nebo 2020. A tu mohou využít bez ohledu na to, zda půjde o Red Bull nebo Toro Rosso. Hovořil jsem s Helmutem Markem a Red Bullem, řekl jsem jim, že jsem připraven na to udělat dalšá krok kupředu. Berou to na vědomí," dodal Sainz jr.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy