Mladík Williamsu Stroll vyhrál Evropský šampinát F3. Příští rok v F1?

Lance Stroll ve Formuli 3 | foto: www.fiaf3europe.com

Vývojový jezdec Williamsu Lance Stroll, jenž je hlavní kandidát na místo po odcházejícím Felipe Massovi, dokázal vyhrát Evropskou Formuli 3 už čtyři závody před koncem šampionátu.

Kanaďan, který už získal dostatečný počet bodů k zisku superlicence, se stal nejmladším vítězem seriálu, na konci října mu bude teprve 18 let. Lewis Hamilton vyhrál tento šampionát v roce 2005.

Doposud dokázal zvítězit v 10 závodech a vyhrát 12 kvalifikací, vítězství v šampionátu si připsal v Imole, na okruhu Enza a Dina Ferrari.

Jacques Villeneuve, šampión F1 z roku 1997 a prozatím poslední Kanaďan, který závodil pro Williams, se v minulosti kriticky vyjádřil na účet Strolla. Podle něj mu vše kupuje jeho otec, bilionář Lawrence Stroll. Prohlásil, že pokud to Lance zvládne, tak jen díky tomu, že je synem bohatého člověka.

Stroll, Lance | foto: Williams F1 Team

Williams potvrdil, že se Stroll nachází na úzkém seznamu kandidátů. Stroll je od minulého roku vývojovým jezdcem Williamsu, s příslibem, že ho tým připraví stejně, jako připravil současnéhé závodního pilota Williamsu Valtteriho Bottase.

Stroll už absolvoval spoustu testování v týmovém simulátoru a v srpnu započal intenzivní testovací program na trati s autem Williamsu pro sezónu 2014, aby si zvykl na silnější vůz. Tento program údajně vyšel na 20 miliónů dolarů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy