Co nového s Alonsem?

Jak jsme vás již informovali v krátké ranní aktualitě, španělský jezdec Fernando Alonso je v pořádku a kromě pohmožděnin si ze včerejší ošklivě vypadající havárie žádné další následky neodnesl. Navíc byl již i propuštěn z nemocnice.

Co předcházelo jeho havárii již každý asi ví. Nicméně by vás možná zajímala rychlost, kterou se hnal jeho Renault v okamžiku nárazu. Technický ředitel stáje Mike Gascoyne ji odhadl na něco kolem 200 mil za hodinu, což by mohlo odpovídat rychlosti lehce nad 300 km/h. Náraz do gumy z Webberova Jaguaru a i následné dva další do svodidel byly tedy velice silné. Po 12 hodinách strávených v nemocnici na pozorování a vyšetření kvůli možným vnitřním zraněním, byl Španěl propuštěn.

„Fernando je v pořádku. Byl propuštěn z nemocnice a ve skutečnosti neměl žádné viditelné zranění, jeho setrvání v ošetření lékařů bylo především z důvodu opatrnosti. Z nehody si odnesl pohmožděniny nohou a kotníků, jak si je při nárazech otloukl o stěny kokpitu. Pro další závod bude v pořádku,“ prohlásil Gascoyne.

BBC Online přinesl první slova samotného jezdce. „Byl jsem přesvědčen, že se můj závod vyvíjí velmi dobře, ale pak za poslední zatáčkou okruhu jsem uviděl všude samé trosky a já neměl kam jet. Myslím, že jsem trefil kolo a další věcí, kterou si uvědomuji je to, že jsem zamířil přímo do svodidel,“ řekl k nehodě Fernando Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy