Räikkönen i přes chybu stratégů v Singapuru Ferrari stále věří, v Malajsii příjemně překvapen

Kimi Räikkönen v Singapuru | foto: Scuderia Ferrari

Räikkönen byl v minulém závodě v Singapuru na třetím místě, když byl povolán do boxů, aby zůstal před Lewisem Hamiltonem, který už pro nové pneumatiky v boxech byl. Fin se ale vrátil z boxů až za jezdcem Mercedesu a dojel na čtvrté příčce.

"Děláme vše, co je v našich silách. Bohužel někdy udělám chybu já, někdy zase tým. Ale vždycky jsme jeden tým, ať se stane cokoliv."

Na otázku, co by se stalo, kdyby zůstal na starých pneumatikách, řekl: "Vždycky je po závodě lehčí říct, co šlo udělat jinak a lépe. Kdybychom nejeli do boxů, dohnal by nás? Pravděpodobně ano. Ale dokázal by mě i předjet? To už je něco docela jiného."

"Možná by se nezměnilo nic a na konci by mě předjel. Výsledek by byl stejný. Ale jak říkám, je nemožné to říct přesně," dodal Räikkönen k minulému závodu. Po pátečních trénincích na Velkou cenu Malajsie je Fin příjemně překvapen svým časem, protože nešlo vše podle plánu.

Kimi Räikkönen | foto: Scuderia Ferrari

"Pro nás to byl docela chaotický den, zejména pro mě. Pocit z auta nebyl celý den zrovna dobrý, takže jsem celkem překvapen svým časem, který rozhodně není tak špatný, jak špatný byl pocit."

"Jsem si jist, že se můžeme zítra ještě zlepšit, dnešek byl od ideálního dne opravdu daleko. Většinou nám teplejší počasí vyhovuje, ale nemyslím si, že by to mohlo výrazně změnit rozložení sil," uzavřel pilot Ferrari Kimi Räikkönen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy