Stroll začal u Williamsu jezdit s vozem F1

Stroll, Lance | foto: Williams F1 Team

Williams potvrdil, že se mladý Lance Stroll mezi závody evropské Formule 3 svezl poprvé s jejich monopostem F1.

Podle zákulisních informací má být kanadský pilot hlavním kandidátem na závodní sedačku, kterou po sezóně uvolní Felipe Massa. K tomu mu má také finančně pomoci jeho otec Lawrence (hovoří se až o 35 mil. USD).

Lance dostal v rámci vývojového programu Williams příležitost získat zkušenosti s dva roky starým monopostem FW36. "Šlo o test. Lance tráví čas v simulátoru Williamsu nastaveném na vůz F3, což mu má pomoci v jeho Euro F3 sezóně. Nyní se přesunul k nějaké práci, při které mezi závody F3 zažil starší specifikaci vozu F1 - Williams FW36," potvrzuje pro motorsport.com mluvčí závodního týmu z Grove.

"Část práce [ve vývojovém programu Williamsu] zahrnuje také poskytnutí nějakého času ve starším voze F1, aby byl připravený na odlišnou výkonnost, kterou se vyznačuje vůz F1. Lance ale zůstává plně oddaný jeho F3 programu a snad hlavně výhře titulu, veškeré dny na dráze se proto přizpůsobují právě tomu," pokračuje mluvčí Williamsu.

Lance Stroll si poprvé vyzkoušel Williams FW36 - bude příští rok závodit v F1? | foto: Williams F1 Team

A jak se Lanceovi v F3 daří? Vývojový pilot Williamsu v současné době vede pořadí poté, co získal 9 vítězství. Nad svým týmovým kolegou z týmu Prema a druhým v pořadí, Maximilianem Guntherem, má 2 závody před koncem náskok 68 bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy