Hamilton: Nedokážu si představit, že nám soupeři budou v Singapuru blíže

Lewis Hamilton mává fanouškům | foto: Daimler AG

Loni Mercedes nedokázal přimět super-měkkou směs ke správnému fungování, a tak v kvalifikaci na Ferrari ztratil až 1,4 sekundy. Lewis Hamilton si nedokáže představit, že by se podobná situace měla opakovat i letos. Problém podle něj pochopili.

Kvůli loňským obtížím si Mercedes sice moc jistý není, Hamilton ale nyní věří, že vše bude v pořádku a že budou mít na čele opět náskok: "My už víme, kde bychom měli být z pohledu nastavení, aby se neopakovala to, co minulý rok, tak snad budeme v lepší pozici."

"Když jezdíte na všechny ty závody, tak každý může ztrácet. A to se nedozvíte, dokud se nedostanete na místo a nezjistíte, jakou máte rychlost ve srovnání s ostatními auty. Minulý rok byl mezi námi a jimi [Ferrari a Red Bull] velký rozdíl, ale pochopili jsme to, proto bychom měli být letos v lepší pozici," myslí si Hamilton.

"Ale kdo ví? Možná, že tentokrát budou blíže. Nedokážu si to představit, ale nedokázali jsme si představit ani to, co se přihodilo loni. Zkrátka se co nejlépe připravíme," říká lídr šampionátu, která vede nad Rosbergem o 2 body.

Lewis Hamilton věří, že Mercedes loňské problémy vyřešil | foto: F1NEWS.cz

Pirelli do Singapuru veze ultra-měkké pneumatiky, na kterých se Mercedesu moc nedařilo ani v Monaku, kde se z pole-position těšil Daniel Ricciardo. Proto bude zajímavé sledovat, jak se bude vyvíjet tento víkend v Singapuru na městském okruhu, jenž by měl sedět právě Red Bullu a jeho filozofii vysokého přítlaku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy