Fisico: Udělám maximum pro vítězství

Fisichella, Giancarlo | foto: Lotus F1 Team

Italskému pilotovi se po mnoha letech beznadějného čekání dostalo ocenění a má životní šanci.

Před čtrnácti dny vybojoval Giancarlo Fisichella za volantem Renaultu v Melbourne své druhé vítězství a vede tak mistrovství světa. V Malajsii chce výkon z Austrálie zopakovat a je pevně přesvědčený o tom, že minulý úspěch nebyl jen dílem náhodny.

"Udělám všechno co bude v mých silách, abych závod vyhrál," slibuje Giancarlo Fisichella. "Jsme v dobré formě. Jsme tu proto, abychom zvítězili. Sepang je lepší okruh než v Austrálii. Buďte si jisti, že vpředu budou ta nejlepší auta a my věříme, že budeme mezi nimi. Určitě se nám zde bude dařit."

Fisichella pojede, stejně jako většina ostatních, druhý závod se současným motorem. Lze očekávat, že nejeden motor o horkém malajském víkendu skončí v plamenech. Na druhou stranu Renaultům může vyhovovat počasí díky pneumatikám Michelin a celkově se vždy francouzské stáji v Malajsii dařilo.

"V Austrálii byly pneumatiky výborné," pokračuje Fisichella. "Svoje nejrychlejší kolo jsem zajel v 55. kole, dvě kola před koncem. Malajsie bude na pneumatiky náročnější, protože teploty tratě budou mnohem vyšší. Budeme muset pneumatiky šetřit, abychom vyhráli závod."

Foto: Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy