Co podle Péreze pomáhá Force Indii k lepším výkonům?

Sergio Pérez v závodě na Monze | foto: Sahara Force India

Force India má kvalitní lidi a moc se u ní nepolitikaří, což podle Sergia Pérez týmu pomáhá k lepším výkonům. V současné době bojuje dokonce o čtvrtou příčku s Williamsem.

Loni indická stáj dosáhla svého nejlepšího výsledku v historii, když v šampionátu konstruktérů obsadila pátou příčku. Letos před závodem v Monze byla dokonce chvíli čtvrtá, než se před ní zase dostal Williams. Ten má sedm závodů před koncem náskok tří bodů, a to mají přijít na řadu tratě, jež by měly více sedět indické stáji.

Jak si Sergio Pérez vysvětluje takový vzestup? "Je to dáno strukturou týmu. Myslím, že z technického hlediska máme velmi dobré lidi. V týmu neexistuje žádná politika, lidé proto mohou dělat svou práci. V prostředí týmu to dělá obrovský rozdíl. Všichni pracují lépe jako tým, a to je klíčové."

"Myslím si, že když máte velké tým s velkým rozpočtem a velkým počtem lidí, tak to je sice hezké, ale velmi snadno se to může obrátit proti vám. Důležité je mít dobrou strukturu se správnými lidmi. A my máme klíčové lidi na každém postu. Odvádějí řádně svou práci a to v týmu působí obrovský rozdíl, když máte dobré týmové šéfy," pokračuje mexický pilot.

Force India letos bojuje s Williamsem o své nejlepší umístění v historii | foto: Sahara Force India

Force India přitom letošní sezónu nezačala moc dobře - v prvních pěti závodech vybojovala jen 13 bodů. V následujících devíti jich ale získala 95 včetně dvou umístění na pódiu. Klíčové bylo identifikovat slabá místa vozu VJM09, který trpěl vysokým opotřebením pneumatik.

"Když se podívám zpět na sezónu, kterou jsme absolvovali, tak s pódii a skvělým závoděním jde o opravdu povedený rok. Věděli jsme, že mám konkurenceschopné auto, ale trpěli jsme velkým opotřebením pneumatik a určitými věcmi, které jsme brzy identifikovali. To bylo naprosto klíčové, že jsme se brzy tolik soustředili na slabá místa vozu. Ohromně nám to pomohlo," potvrzuje Pérez.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy