Marko se zastává Kvjata: "Posuzovat ho by teď nebylo fér"

Daniil Kvjat v Monze | foto: Red Bull Content Pool

Podle Red Bullu by teď nebylo fér hodnotit výkony Daniila Kvjata ve Formuli 1. Rus po přeřazení do Toro Rosso prochází těžkým obdobím.

Před Velkou cenou Španělska si na popud vedení vyměnil své místo s Maxem Verstappenem. Na vůz si dlouho zvykal a navíc čelil sérii mechanický problémů, kvůli kterým nedokázal předvádět to nejlepší ze své formy.

I tento víkend v Itálii si hned na začátku závodu poškodil podlahu po kontaktu s jinými vozy v první zatáčce, a později musel odstoupit s přehřívající se baterií. Proto se objevily spekulace, že by ho již brzy mohl nahradit Pierre Gasly, jenž září v GP2.

Spekulace však vyvrátil Helmut Marko, podle něhož Kvjat ve voze zůstane až do konce sezóny. Jak dlouho bude Red Bullu trvat, než vybere týmového kolegu k již potvrzenému Carlosovi Sainzovi?

Helmut Marko (vpravo) se Daniila Kvjata zastal | foto: Red Bull Content Pool

"Až budeme mít dostatek informací a poznání o Kvjatovi. Momentálně má tolik smůly v technickém ohledu, že by to nebylo fér jej teď posuzovat," uvedl odborný poradce Red Bullu.

Kvjatovi, jenž skončil naposledy v první desítce v Silvrstone, v šampionátu patří s 23 body 14. místo, jeho týmový kolega Carlos Sainz jich má o 7 více a je na 12. pozici

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy