Chce Pérez opustit Force Indii?

Sergio Pérez při pátečním tréninku v Belgii | foto: Sahara Force India

Sergio Pérez je jedním z klíčů pro přestupovou sezonu.

O Sergia Péreze je mezi týmy velký zájem. Nejenže má jezdecký talent, ale i velkou sponzorskou základnu, která je pro mnohé týmy ještě důležitější. Pérez si dal za cíl rozhodnout se během letní přestávky o své budoucí kariéře. Chtěl se rozhodnout, do jakého týmu se chce po letošní sezoně přesunout, nebo jestli zůstane ve Force Indii.

"Do letní přestávky jsem šel s jasným cílem. Bohužel to vypadá, že pro mě nebyla dostatečně dlouhá, takže jsem se ještě nerozhodl. Každopádně chci konkurenceschopné auto," řekl pro Sky Sports F1 Pérez. Každopádně se chce rozhodnout do měsíce. Slíbil, že do několika týdnů přijde oznámení o jeho budoucnosti.

Jeho prohlášení je hodně zajímavé v porovnání s tím, co prohlašuje šéf Force Indie Bob Fernley: "Oba jezdce máme pod smlouvou, což je z naší strany to zásadní. Se Sergiem Pérezem dolaďujeme ještě detaily ohledně sponzorských smluv, proto vyjednávání ohledně smlouvy trvají. Vůbec se nebojím, že by od nás odešel k jinému týmu."

Vzhledem k tomu, že se Pérez rozhoduje, je velmi pravděpodobné, že zvažuje závodění za jiné týmy. Jedinou reálnou možností je Renault. Jedná se o jediný tovární tým, který má místo. Mají i dlouhodobý plán a s velkou změnou pravidel příští rok, by mohli být konkurenceschopným týmem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy