Pujolar se do F1 vrací se Sauberem jako šéf traťových inženýrů

Pujolar, Xevi | foto: Scuderia Toro Rosso

Bývalý závodní inženýr Maxe Verstappena Xevi Pujolar, který snad nejvíce doplatil na výměnu pilotů mezi Red Bullem a Toro Rosso po Velké ceně Ruska, se nyní do Formule 1 vrací se Sauberem.

Švýcarský tým dnes oznámil, že Pujolar již začal pracovat v továrně v Hinwilu a že s ním míří do Spa k Velké ceně Belgie, v roli šéfa traťového inženýrství ale začne pracovat až v Singapuru.

Zkušený 43letý Španěl vystřídal  již několik týmů: v F1 začínal s Jaguarem, poté prošel Williamsem, HRT a Toro Rosso, kde vedl první kroky Maxe Verstappena. Na jeho prohození s Daniilem Kvjatem z Red Bullu však nejvíce doplatil právě inženýr, na něhož kromě pilota u rakouské stáje nezbylo místo.

Další personální změnou je přesun Paula Russella zpět na pozici šéfa výkonnostní integrace. Ten dočasně působil v roli šéfa závodních inženýrů.

Sauber doufá, že po letní přestávce nastartuje vzestup vzhůru | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber v Belgii představí další novinku po převzetí novými majiteli (Longbow Finance S.A.): aerodynamický balík. Letos zatím nastupoval v podstatě jen s lehce upraveným loňským vozem a v šampionátu okupuje poslední pozici.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy