Toro Rosso si je jisté, že si svého technického ředitele Keye udrží

Technický ředitel Toro Rosso - James Key | foto: Scuderia Toro Rosso

Italská stáj Toro Rosso věří, že si svého vysoce ceněného technického ředitele Jamese Keye i přes velký zájem soupeřů udrží.

Key, jenž v posledních letech postavil velmi dobré monoposty, je spojován s možným přestupem k několika týmům včetně Ferrari, které po odchodu Jamese Allisona těžko hledá adekvátní náhradu. Toro Rosso si uvědomuje zájem konkurence, jeho šéf Franz Tost si ale starosti nedělá.

"Samozřejmě, že jsme o tom hovořili, ale James má s Toro Rosso smlouvu. Je upřímnou osobností a gentlemanem. Očekávám, že svou smlouvu bude respektovat. Má také dobré pracovní podmínky a kolem sebe dobrý tým. Proto doufám, že s námi zůstane," věří Tost.

Key podle něj může vážně přemýšlet o nabídce některého z velkých týmů, jako je Ferrari, práce pro menší stáj jako Toro Rosso podle něj ale má jedinečné přínosy, jako například úroveň satisfakce, kterou by jinde zažívat nemusel.

Toro Rosso jako jediný tým jezdí s rok starým motorem, přesto je v šampionátu šesté před Sauberem, Manorem, Renaultem, Haasem i McLarenem | foto: Red Bull Content Pool

"Osobně si myslím, že současné prostředí v technické části Toro Rosso je pozitivní. Pracovní podmínky jsou dobré. Zbytek uvidíme příští rok, co se bude dít s šasi a s pohonnou jednotkou Renault," dodává pro motorsport.com Tost, jehož tým přejde z rok starých motorů Ferrari na aktuální specifikace Renaultu, s nímž jezdí i mateřský Red Bull.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy