Tost: Toro Rosso v šampionátu odolá McLarenu, může porazit i Force Indii

Daniil Kvjat s vozem Toro Rosso | foto: Red Bull Content Pool

Toro Rosso může dle slov svého šéfa Franze Tosta nejen odolat útoku McLarenu, ale dokonce se i dostat před Force Indii na pátou příčku v šampionátu.

Před sedmým McLarenem má stáj z Faenzy využívající loňský motor Ferrari náskok pouhých tří bodů, na pátou Force Indii před sebou ztrácí 36 bodů. Přesto její šéf věří, že toto manko může zlikvidovat, i když její pohonná jednotka již není vyvíjena.

"Druhá polovina sezóny pro nás v Monze a ve Spa nebude kvůli výkonnosti pohonné jednotky jednoduchá. Ale Singapur, Malajsie, Japonsko, Amerika a Abú Zabí by měli být docela dobré. Sau Paulo je někde mezi tím, bude také záležet na tom, jaké tam bude počasí, nicméně tam také potřebujete hodně výkonu," vypočítává Tost.

"Stále jsem optimistou v tom, že můžeme dosáhnout na pátou příčku v šampionátu konstruktérů. Vím, že je teď Force India před námi, ale potenciál vozu je na velmi vysoké úrovni a piloti odvádějí dobrou práci. Doufáme, že také tým bude odvádět dobrou práci. Potřebujeme jen jeden, dva opravdu dobré výsledky, abychom skončili v první pětici. A tomu jsme blízko, ta možnost tam je," pokračuje šéf Toro Rosso.

Franz Tost věří, že se jeho tým nejen udrží před McLarenem, ale že se dostane i před Force Indií | foto: Red Bull Content Pool

Jeho tým kvůli tomu nebude čelit žádnému zvláštnímu tlaku: "Tlak na tým je v F1 vždy zvláštní. Tohle není zvláštní tlak. Očekávám, že v druhé části sezóny budeme ztrácet výkonnost, protože všichni naši soupeři dostanou nějaká vylepšení motoru - bude záležet na tom, jak velká a jak my budeme vyvíjet své auto. A tohle je vždy otevřenou otázkou."

"Uvidíme, jak na tom budeme. Myslím si ale, že s určitými novými vylepšeními stále budeme v pozici, v níž budeme moci úspěšně bojovat s našimi přímými soupeři," věří šéf šestého týmu letošního šampionátu, v němž zatím nasbíral ve 12 z celkových 21 závodů 45 bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy