Hülkenberg by byl rád, kdyby Pérez u Force Indie zůstal i v roce 2017

Nico Hülkenberg si Péreze jako týmového kolegu chválí | foto: Sahara Force India

Současná sestava týmu Force India se dá považovat a sehranou a úspěšnou, vždyť loni dotáhla tým, který se kdysi potácel na chvostu startovního pole, k doposud nejlepšímu výsledku. Není však vyloučeno, že spolu oba piloti letos jezdí naposledy. I když mají oba platnou smlouvu na příští rok, Sergio Pérez se svými sponzory naznačil, že uvažuje o změně.

Alespoň v poslední době se mluví o eminentním zájmu Renaultu o Sergia Péreze. Že má Mexičan smlouvu s Force Indií ještě na příští sezónu Francouze příliš zajímat nemusí, nakonec šéf Cyril Abiteboul prohlásil, že co se týče financí, tam problém není (čtěte zde). Stranou nezůstává ani Williams, oba týmy už jednaly s Checovými sponzory, navíc mohou využít doložky v Pérezově smlouvě, která mu umožňuje za určitých okolností bezproblémový odchod.

"Nevím, co Checo udělá, jako tým spolupracujeme dobře, navzájem se motivujeme, z čehož těží tým. Tím vzniká konkurenční, ale dobré, pozitivní prostředí, takže bych byl opravdu rád, kdyby u nás zůstal," vyslovil svůj názor Nico Hülkenberg. Ten po pětiletém působení v týmu uzavřel s Force Indií smlouvu na další sezónu.

Osmadvacetiletý Němec se vyjádřil i o ambicích týmu a svých pocitech: "Samozřejmě, že bychom se rádi posunuli před střed startovního pole, jde jen o dobré načasování. Je třeba být ve pravou chvíli na správném místě, a to nebyl pokaždé náš případ.

Za všechny ty roky v F1 jsem se jako pilot naučil, že jsem závislý na rozhodování mnoha dalších lidí, kteří jdou vlastní cestou nebo dokonce proti vám, až příliš často jsem si tím lámal hlavu. Pro mě je nyní důležité, že to, co dělám měo opravdu baví. Jsem v pohodě a šťastný člověk," vyjádřil své pocity Hülkenberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy