Kdo byl pro Massu těžším kolegou? Alonso nebo Schumacher?

Felipe Massa u Williamsu spolupracuje s Valtterim Bottasem, ale za dob svého působení u Ferrari měl tu čest se Schumacherem, Alonsem nebo Räikkönenem | foto: Williams F1 Team

Před svým působením u Williamsu, kde je Brazilec už od roku 2014, byl Felipe Massa dlouhá léta členem týmu Ferrari.

U týmu se vzpínajícím se koníkem ve znaku působil Felipe Massa v roli testovacího jezdce už v roce 2003. Jen připomeňme, že v tento ročník Formule 1 ovládl dominantním způsobem Michael Schumacher. Brazilec pak byl dokonce jeden rok týmovým kolegou sedminásobného mistra světa z Německa předtím, než se Michael v roce 2006 rozhodl ukončit kariéru. Felipe teď prozradil, že Michael Schumacher hrál v jeho kariéře velkou roli.

"Michael se vždy snažil mi pomoci," odhaluje Felipe Massa pro motorsport-total.com. "Michael a Fernando [Alonso]... byli vždy dvěma nejkonkurenceschopnějšími piloty této doby. Jako týmoví kolegové byli velmi silní, ačkoliv jsou oba úplně odlišní - oba mají svůj vlastní styl. Co mají ale společného, to je jejich obrovský talent."

Felipe Massa ve své poslední sezoně u Ferrari | foto: F1NEWS.cz

I přes velký obdiv, který Brazilec k oběma svým kolegům má, si větší sympatie u něj získal přeci jen Němec než Španěl. "Větší problémy jsem měl s Fernandem než s Michaelem." Massa totiž nedávno prozradil, že Alonso v Maranellu na sebe dokázal upoutat veškerou pozornost. 

Co se Kimiho Räikkönena týče, který byl týmovým kolegou Brazilce mezi lety 2007 až 2009, tak na něj má Massa odlišný názor než třeba na Alonsa. Felipe si myslí, že Kimiho předčí Fernando i Michael také co se talentu týče. Za dob Kimiho tým neupřednostňoval ani jednoho ze svých jezdců. "V týmu panovala rovnost, stáj naslouchala nám oběma," zakončil Massa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy