Tým Manor potvrdil další kroky, týkající se vystřídaného Harjanta. Co ho čeká?

Rio Harjanto ví, co ho do konce roku čeká | foto: Manor Racing

Po výměně pilotů u týmu Manor se ocitl po závodní stránce ze hry Indonésan Rio Harjanto. Nyní je zřejmé, že s týmem bude dále spolupracovat, pouze na jiné úrovni a s jinými úkoly. Oficiálně to potvrdili zástupci týmu.

Účast třiadvacetiletého rodáka ze Surakarty byla podmíněna přísunem finančních prostředků, ovšem tato část smlouvy nebyla z jeho strany naplněna. Harjantův odchod se očekával už od Grand Prix Maďarska, nakonec dostal Rio šanci ještě odjet Grand Prix Německa. Včera (10. 8. 2016) byl oficiálně oznáme příchod Estebana Ocona na jeho místo (více zde).

Už při oznámení změny tým deklaroval, že má na Harjantově setrvání zájem. Proto mu byla učiněna nabídka, aby se stal záložním pilotem po zbytek sezóny 2016. Den po změně byl Harjanto v této pozici oficiálně potvrzen.

"Rio bude k dispozici jako rezervní pilot po zbytek sezóny 2016, pokud by někdo z dvojice závodních pilotů nemohl vykonávat svou práci. Harjanto bude součástí inženýrských porad a PR aktivit, tým bude nadále pokračovat na podpoře jeho závodních aktivit," uvedl oficiálně Manor.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy