Honda asi motory vymění

Sato, Takuma | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Tým BAR neměl v Melbourne nejlepší víkend, ale alespoň objevil mezeru v pravidlech.

Letos musí každý motor vydržet dva závodní víkendy, potom jej teprve může tým vyměnit. Pokud tak učiní dříve, bude penalizován. V pravidlech však existuje jistý výjimka, podle které může být motor vyměněn, když vůz nedokončí závod.

Stáj BAR Honda měla v Austrálii velkou smůlu a ani rychlost nebyla zdaleka dostatečná. V posledním kole už bylo jasné, že na body ani jeden jezdec nedosáhne a tým proto povolal Jensona Buttona i Takumu Sata do boxů.

Pravidla v tomto nejsou úplně jednoznačná, ale vypadá to, že díky této taktice nyní může BAR beztrestně vyměnit motory za nové a mít tak výhodu v horké Malajsii, kde se motory rivalů budou blížit ke konci své životnosti.

"Ještě jsme se nerozhodli," odpověděl tiskový mluvčí Hondy na otázku, jestli tým motory vymění. Prezident společnosti Honda však pro Gazzetta dello Sport řekl: "Rozhodli jsme se, motory vyměníme. Jsem si jistý, že mnoho stájí nás napodobí."

I kdyby BAR tuto nejasnost v pravidlech využil, výhoda to nebude zase tak velká - pokud úspěšně dojede do cíle, bude pro změnu mít starší motory než konkurence v Bahrajnu, který bude na motory možná ještě náročnější. FIA by však měla udělat jasno.

Foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy