Ricciardo a jeho problém s Gutiérrezem

Daniel Ricciardo v pátečním tréninku v Německu | foto: Red Bull Content Pool

Během závodu v Německu jsme v rádiové komunikaci mohli slyšet Daniela Ricciarda, jak směrem k Estebanovi Gutiérrezovi říká: "Jeden z mých oblíbených, mám ho rád," avšak v ironickém duchu. Jaký k tomu měl důvod?

"Abych řekl pravdu, mimo trať s ním nemám problém, je to vlastně jeden z těch milejších kluků. Ale v poslední době nás pár nebylo moc potěšeno tím, jak se chová při modrých vlajkách na trati," uvedl na tiskové konferenci Australan.

Situaci prý probírali i na setkání jezdců a má s ním soucit. "Byl jsem v té pozici a je to nanic, když se musíte posunout a uvolnit stopu vedoucím jezdcům. Ale nyní to především v posledních třech závodech bylo celkem vidět. Ostatní odvědějí slušnou práci a vypadá to, že on ji odvádí hůř než ostatní," popisuje Ricciardo. Snažil se prý zůstat co nejvíce slušný, protože už to Gutiérrez ví, avšak v Německu za ním podle jeho slov ztratil víc času než ostatní.

Gutiérrez na to byl po závodě dotázán a reakcí Ricciarda byl překvapen. "On nebyl spokojen? Vážně? Ok, promluvím s ním. Jsem překvapen, protože jsem ho samozřejmě viděl a byl ještě dost daleko. V určitou chvíli jsem zpomalil a ztratil asi dvě sekundy. Většinou dělám, co mohu a není mým úmyslem někoho blokovat, ale pokud se mu to nelíbilo, promluvím si s ním a pokusím se zlepšit, protože nechci nikomu škodit," vysvětluje pilot Haasu. 

Navíc jeho tým mu prý naopak několikrát řekl, že je vůči vedoucím jezdcům moc mírný a ztrácí při jejich předjíždění o kolo příliš mnoho a snažil se tedy neztratit tolik času. 

"Je to součást závodění, bojujete a děláte, co můžete. V tu chvíli jsem byl na superměkkých pneumatikách, on mě pomalu doháněl a když jsem viděl, že byl za mnou asi tak o sekundu, zpomalil jsem a nechal jsem ho ve druhé zatáčce předjet. Jen jsem čekal, až se dostatečně přiblíží a potom jsem jej pustil," brání se Mexičan.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy