Vettel: Ať nás trestají samotné okruhy, ne komisaři hrající si na policajty

Vettel si žádá přirozený okruh, který by trestal sám o sobě | foto: Scuderia Ferrari

Situace, kterou někteří považují za nezbytnost, jiní za nešvar. Vůz všemi koly překonává hranici tratě a zatáčky vyjíždí za jejím okrajem. Hrozí se penalizacemi, Charlie Whiting v Německu pronesl striktní "třikrát a dost". Ale jak už jsme psali, ono posouzení je dost choulostivé.

Strategická skupina F1 je vyzývána, aby došlo ke zrušení jakýchkoli sankcí za překročení vyznačené dráhy. V souvislosti s tím byl osloven i závodní ředitel FIA Charlie Whiting, aby odvolal své stanovisko a poskytl pilotům při Grand Prix Německa větší volnost při pohybu na trati. Whiting svým stanoviskem "třikrát a dost" (myšleno vyjetí mimo vyznačenou trať) hodlá penalizovat piloty, kteří takto získají určitou výhodu.

Sebastian Vettel je jedním z těch, kteří volají po uvolnění limitů v F1. Podle jeho názoru by v ideálním světě by měl pilot být po takovém opuštění trati potrestán "přirozeným způspobem". Nebyl ale konkrétní, jak by si podobnou variantu představoval.

"Myslím, že to je jasné. Včera jsme o této problematice mluvili a myslím, že všichni jsou s navrhovaným řešením spokojeni. Do budoucna je cílem vybudovat »naturální« trať, u níž by podobné dohady a debaty odpadly. Nelíbí se mi, když si hrají komisaři na policajty a označují toho či onoho. Protože někdy je velmi snadné, proč se dostaneme za okraj trati, někdy ne. Můj názor je, že pro komisaře je taková věc složitá a vedení závodu hodlá počítat každý případ, který se na trati stane," komentuje ožehavou otázku Vettel. 

"Upřímně řečeno, nestarám se, jak pravidla zpřesňují, my je budeme muset dodržovat. Jiný způsob bych ani nechtěl, líbí se mi to, jak to funguje nyní. Jsem si jist, že prostor v zatáčce využívá každý zhruba stejně, protože tam prostě je," přidává své mínění obhájce titulu Lewis Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy