Já už nechci šetřit gumy, benzín, energii, zlobí se Alonso. Zůstane ještě v F1?

Fernando Alonso chce opět jezdil na limitu, jako zastara | foto: McLaren

Ačkoliv má dvojnásobný mistr světa smlouvu s týmem McLaren až do konce příští sezóny, je připraven toto rozhodnutí zvážit, pokud by pravidla pro příští rok nebyla natolik "zábavná", aby měl důvod nadále prodloužit svou kariéru v této motoristické kategorii.

Španělský pilot už se před týdnem k podobnému tématu vyjádřil (čtěte zde). V rozhovoru pro španělské rádio COPE myšlenku lepší závodní prezentace v roce 2017 opět připomněl.

"Vozy jsou pomalejší než před několika lety - mám pocit marnosti, kdy musím šetřit palivo, pneumatiky, energii... Je to konstantní úspora, která se vzpírá instinktům pilota, který by měl jet na maximum. Takže moje kontinuita s F1 bude opravdu záviset na pravidlech pro příští rok, pokud budou auta zásadně jiná. V případě, že budou »zábavná« a já budu mít pocit, že mohu jet na limity, jak tomu bylo ve většině případů v F1, pak by neměl být problém, abych v F1 setrval. Pokud budeme pokračovat v módu šetření, pak se uvidí."

Alonso zároveň dodal, že pro jeho setrvání či odchodu z F1 nebudou až tak důležité jeho výsledky, nýbrž právě pocit v kokpitu a za volantem. "Můj kontrakt s McLarenem končí příští rok, budu o tom přemýšlet. Ale nemá to nic společného s výsledky, je to spíš o tom, jak moc mě to bude bavit za volantem."

Fernando Alonso před závodem v Silverstone | foto: McLaren

"Co se podílím na projektu s Hondou to byly dva velice tvrdé roky, kdy jsme začínali od nuly. Pořád mě to baví a stále se učím spoustu věcí. Ale McLaren s Hondou nadále posilují a vidina úspěchu je pro nás v mnoha směrech velkou výzvou, i pro mě jako pilota. Kdybych nevyhrával závody nebo mistrovské tituly, byl bych netrpělivý a  byl by to docela jiný tlak. Nyní je to úžasná výzva, které jsem součástí," dodává Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy