Honda čeká body i v Německu. Co chystá ve své továrně?

Inženýři Hondy testují pohonnou jednotku RA615H na brzdě v továrně v Sakura City | foto: Honda Racing F1

Honda pracuje na prověření životnosti svého příštího vylepšení motoru. Čísla z testovací stolice v továrně jsou podle ní povzbudivá.

Naposledy utratil japonský výrobce 2 žetony před Velkou cenou Británie na vylepšení spalování svého motoru, nyní mu tedy zbývá 11 žetonů, které do konce sezóny hodlá vyčerpat.

"Stále vyvíjíme, takže jakmile něco budeme moci připravit, není důvod s nasazením čekat," uvádí pro Autosport Hasegawa, jenž nedávno prohlásil, že si McLaren na další vylepšení bude muset počkat zřejmě až do Itálie či do Singapuru.

Na otázku, co o novém vylepšení prozrazují čísla, sportovní ředitel Hondy odpovídá: "Viděli jsme, že některé prvky jsou dobré. Jen musíme prověřit, že jsou OK jako balík. A také musíme potvrdit celkovou životnost. Vývoj nebere konce. Máme prostor pro zlepšení, obzvlášť v oblasti ICE [motor s vnitřním spalováním]. Myslím, že všechny žetony letos vyčerpáme."

Fernando Alonso oznámil, že v Německu kvůli nárokům na motoru McLaren čtvrtým nejrychlejším týmem (jako v Maďarsku) nebude | foto: McLaren

Piloti McLarenu v prohlášení před Velkou cenou Německa uvedli, že tak dobré výsledky jako v Maďarsku nečekají, Hasegawa přesto očekává, že dojedou v první desítce a dosáhnou na body: "V Silverstone jsme nebyli moc slabí, pohybovali jsme se uprostřed polo. Proto očekávám, že na Hockenheimu budeme také bojovat o body. Ve Spa a v Monze to bude velmi těžké, ale v Hockenheimu čekám, že nějaké body získáme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy