Horner prozradil, kolik ztrácí pohonná jednotka Renault na Mercedes

Motor Renaultu, který si Red Bull přejmenovává na TAG Heuer | foto: Renault Sport F1

Renault podle šéfa Red Bullu Christiana Hornera ztrácí Renault na Mercedes 35 kilowattů (47 koní). Francouzi podle něj ale mají plán na to, jak svého soupeře dostihnout.

I přes velké zlepšení v této sezóně je ztráta Renault na lídra šampionátu podle Hornera dost výrazná. Proto budou muset ve Viry hodně zabrat, aby ji dokázali co nejdříve zlikvidovat.

"Myslím, že u všech těchto věcí záleží na tom, aby spolu harmonicky fungovali. Mají motor a šasi, které harmonicky fungují extrémně dobře," poukazuje Horner na dominující Mercedes.

"Renault dosáhl určitých velkých pokroků a víme, že toho má ve vývoji více. Myslím si, že toho přijde rozhodně více. Opět jde o to, jak to harmonicky funguje s šasi," pokračuje šéf Red Bullu, který se v šampionátu dotáhl na druhé Ferrari na rozdíl jediného bodu.

V Maďarsku se Red Bull dočkal dalšího pódia, tento týden chce v Německu Ferrari bodově předstihnout | foto: Red Bull Content Pool

"Víme, že jsme o 35 kilowatů pozadu. To je to, co nám říkají kluci z Renaultu. A my známe jejich plány na stažení tohoto náskoku," tvrdí Horner, ačkoliv jejich francouzský partner uvedl, že v této sezóně již zřejmě žádná větší vylepšení nenasadí, byť jim zbývá 21 žetonů.

Horner ale věří, že v závěru sezóny by mohli dosáhnout zisků už jen díky dalším optimalizacím současné pohonné jednotky: "Máme nějaké palivo a určité ladění a ovladatelnost, díky kterým se dá rozhodně výkonnost zvýšit. Proto věříme, že dojde k dalším pokrokům ve výkonnosti prostřednictvím úpravy toho, co ve skutečnosti máme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy