Ferrari po Maďarsku chválí Kimiho: "Mistrem světa se nestal pro nic za nic" + VIDEO

Kimi Räikkönen v Maďarsku | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen podle šéfa Maurizia Arrivabeneho ve Velké ceně Maďarska prokázal, že je hoden své nové smlouvy s Ferrari.

V kvalifikaci Fin skončil až 14., jednalo se však o chybu týmu, který jeho rychlé kolo špatně načasoval (scházelo 5 sekund), a proto k jejich velkému zklamání vypadl už v prostřední části, kdy trať osychala a neustále se zrychlovala.

Ve velké ceně ale bojoval jako lev, v závěru se zastavil až o Maxe Verstappena, který se po agresivních manévrech ubránil, byť o Kimiho stálo část předního křídla a mírnou ztrátu přítlaku. Jak Ferrari hodnotí jeho vystoupení na Hungaroringu?

"Jsem velmi spokojený, protože Kimi ukázal, že se nestal mistrem světa s Ferrari jen tak pro nic za nic. V neděli byl skutečně, skutečně bojovníkem," odpovídá Arrivabene.

Scuderia po třetím tréninku provedla na voze změny, které podle Vettela vedly k tomu, že "ožil." Věří, že byli minimálně o půl sekundy rychlejší než Red Bull, ten je ale v závodě po lepším postavení na roštu opět předčil a bodové manko v šampionátu konstruktérů stáhl už na jediný bod.

Kimi Räikkönen v kvalifikaci doplatil na chybu týmu, v závodě pak doháněl, co mohl | foto: Scuderia Ferrari

I Räikkönen byl v neděli spokojený se svým monopostem: "Měl jsem velmi dobré auto, ale po sobotě jsme byli v pozici, kdy jsme s autem a s tím, co máme, nemohli získat to, na co jsme měli. Na startu závodu jsme věděli, že to nebude jednoduché. V podstatě jsme dosáhli maxima."

"Pokud by se mi podařilo předjet Maxe, tak by to bylo ještě lepší, ale to se nestalo, takže jsme skončili šestí. Je to trochu zklamáním, protože auto fungovalo dobře a příjemně se ovládalo - víceméně tak, jak jsme očekávali," dodává.

VIDEO: Sestřih Räikkönenova závodu v Maďarsku (zdroj: Formula1.com)

Räikkönen, jenž během závodu předvedl nejrychlejší kolo a získal osm pozic k dobru, byl v hlasování fanoušků F1 zvolen v Maďarsku pilotem dne. Letos po deváté finišoval mezi nejlepšími šesti jezdci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy