Ricciardo: Red Bull mohl v kvalifikaci Mercedes zřejmě i porazit

Daniel Ricciardo v Maďarsku | foto: Red Bull Content Pool

Dnes jsme v Maďarsku sledovali velmi zvláštní kvalifikaci, jejíž start byl napřed odsunut, její průběh pak několikrát přerušen. V době, kdy se kvalifikace konečně chýlila ke svému konci, měla většina jezdců rozjetý svůj poslední rychlý pokus. V tu chvíli ale přišla žlutá vlajka, když Fernando Alonso nezvládl svůj McLaren a roztočil se. Nebýt tohoto incidentu, mohly být výsledky kvalifikace jiné.

Samozřejmě se nikdy už s určitostí nedozvíme, jestli by byl někdo schopen ohrozit letos dominantní Mercedesy. Avšak v podmínkách, které dnes v okolí Budapeště panovaly, bylo možné asi cokoliv. Zajímavostí také je, že minulý víkend se v Budapešti letěl závod Red Bull Air Race, jehož sobotní průběh musel být kvůli počasí anulován úplně a v neděli jsme viděli omezený program. Martin Šonka s Petrem Kopfsteinem by mohli vyprávět...

Ale zpět k F1, na základě toho, co jsme viděli ve třetím volném tréniku, se zdálo, že monoposty Red Bullu byly Mercedesům dnes blíže než včera. Věřil by si Daniel Ricciardo za suchých podmínek na souboj o pole position? "Myslím, že bychom se v posledním výjezdu na žlutých [gumách] mohli dostat blízko. Vypadalo to, že se Lewis také zlepšuje, ale když se podíváme na 19,9, co udělal Nico, já udělal 20,2. Myslím a také jsem byl na žlutých o 3,5 desetiny vteřiny rychlejší než bylo moje maximum."

Mohl dnes Daniel Ricciardo ukázat Mercedesům záda? | foto: Pirelli

"Myslím si tedy, že by to bylo velmi těsné, minimálně na čas, který zajel Nico, takže jsem byl v radiu docela frustrovaný. Ale co naplat, tak to je. Myslím, že jsme dnes určitě ve srovnání se včerejškem něco získali, což je velmi pěkné, protože obecně vzato zvláště v kvalifikacích se Mercedes zdál, že udržuje odstup, ne-li zvyšuje. Takže s tím, co jsme dnes udělali, jsem velmi spokojen. Dnes ráno jsem odjel několik delších jízd, ve kterých jsem se cítil lépe než včera, takže se zdá, že jsme pro zítřek více a více konkurenceschopní. Uvidíme," zakončil Australan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy