"Šampionát nekončí, stále to můžeme otočit." Co Kimi očekává od Ferrari v Maďarsku?

Kimi Räikkönen v Maďarsku | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari míří do Maďarska po propadáku v Silverstone, kde je místo boje s Mercedesem předčil i Red Bull. Podmínky i trať však o tomto víkendu budou odlišné. Co od něj očekává Kimi Räikkönen?

"Těžko říct, jak se bude víkend vyvíjet, sezóna je zatím jako na houpačce za různých podmínek na různých okruzích, ale já jsem si celkem jistý tím, že tady budeme silnější než v Silverstone," popisuje Räikkönen, jenž včera dorazil na Hungaroring.

Bude to stačit? "Nevím. Očekávám, že budeme velmi blízko, můžu se však mýlit. Hrubou představu získáme zítra [během tréninků]. Hodně věcí musí klapnout, abychom měli dobrý víkend. Musíme odvést dobrou práci, abychom si sami vytvořili šanci bojovat vpředu," pokračuje finský pilot.

Zlepšuje se i jejich letošní auto SF16-H? "Určitě je naše auto lepší, než bylo na začátku sezóny, ale stále není dostatečně dobré. Cítím, že na některých okruzích jsme velmi blízko a na jiných hodně trpíme. Očekávám, že se dokážeme zlepšit a vyhrávat závody, k těmto věcem ale nedojde během noci."

Räikkönen: Šampionát ještě zdaleka není u konce, stále to můžeme otočit | foto: Scuderia Ferrari

Na závěr Räikkönen promlouvá o cílech Ferrari: "Našim cílem je být vpředu s oběma vozy, vyhrávat závody a bojovat o šampionát. Stále ani zdaleka neskončil, musíme být ale realisty, začít vyhrávat závody a porážet naše hlavní soupeře. Stále zbývá hodně závodů, stále to můžeme otočit. Budeme bojovat až do konce."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy