Mercedes věří, že převodovka bude v pořádku a Rosberg se penalizaci vyhne

Nico Rosberg s Mercedesem | foto: Daimler AG

Mercedes po prozkoumání převodovky Nica Rosberga věří, že se jejich pilot vyhne penalizaci za její výměnu poté, co s ní měl potíže v závěru předchozího závodu v Silverstone.

Němec vedoucí šampionát se v závěru Velké ceny Británie zasekl na sedmém rychlostním stupni, inženýr mu pak předal instrukce, jak si s problémem poradit. Za to po závodě obdržel penalizaci, 10 trestných sekund navíc jej poslalo na třetí příčku za Maxe Verstappena.

Mercedes měl obavy, zda převodovku v Maďarsku nebude muset vyměnit, s čímž by souviselo odsunutí o pět míst dozadu na startovním roštu. Na její bližší diagnostiku si musel počkat až do Maďarska, protože klíčové součásti jsou zapečetěny, a rozebrat ji může pouze pod dohledem FIA.

Podle mluvčího Mercedesu vše vypadá dobře a tým je "optimistický" v tom, že Rosberg bude moci s touto převodovkou závodit. Proto mu ji ve voze ponechají a odjede s ní i zítřejší tréninky, po nichž provede další analýzu, aby se vyhnul riziku odstoupení z nedělního závodu.

Převodovky musí letos vydržet 6 závodů v řadě za sebou, jinak následuje trest. Pod dohledem FIA však týmy mohou provádět fyzickou inspekci a v případě potřeby vyměnit posuvníky či ozubená kola.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy