Mercedes se proti trestu Rosberga odvolávat nebude

Nico Rosberg při kvalifikaci v Baku | foto: Daimler AG

Mercedes sice v neděli uvedl, že se hodlá odvolat proti desetisekundové penalizaci Nica Rosberga, která ho připravila o druhé místo, dnes večer se však svého záměru odvolat se vzdal. Co ho k tomu vedlo?

"Mercedes se dnes rozhodl stáhnout své ohlášení záměru odvolat se proti rozhodnutí komisařů Velké ceny Británie," píše stáj ve svém prohlášení.

"Byli jsme schopni komisařům dokázat, že bezprostředně hrozilo zastavení vozu kvůli poruše převodovky, a proto jsme dle pravidel měli povolení Nicovi poradit změnu módu," hájí se německá stáj.

Uznává ale, že při předávání instrukcí porušila technickou směrnici z letošního roku: "Rada, aby se vyhnul sedmému rychlostnímu stupni, však byla považována za porušení TD/016-16 a tudíž článku 27.1 sportovních pravidel."

Po závodě v Silverstone | foto: Daimler AG

Smířit se však se současným stavem nehodlá: "Tým akceptuje výklad pravidel komisařů, jejich rozhodnutí a související trest. V nadcházejících týdnech povedeme diskuse s příslušnými akcionáři F1 o postřehnutelné přílišné regulaci sportu," dodává Mercedes.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy