Penalizace za výměnu převodovky na Silverstone postihnou hned dva piloty

Vettela se nadále drží smůla, opět ho postihl technický problém | foto: Scuderia Ferrari

Kdo sledoval přenos třetího tréninku, musel si všimnout potíží Sebastiana Vettela po dojezdu posledního rychlého kola ve zbývající pětiminutovce, kterou po Ericssonově nehodě dostali piloti k dispozici.

Po průjezdu cílem měřeného kola vydala převodovka Vettelova Ferrari nezdravý zvuk, který už známe z Rakouska. Sebastian Vettel jen bezmocně spráskl ruce a poté hlásil do boxů, že opět bude čelit problémům s přtevodovkou. Vůz do boxů sice dovezl, dokonce to vypadalo, že původní odhad nebyl správný, ale tým vzápětí oznámil FIA, že provede výměnu.

Pro německého pilota to znamená opět posun o pět míst na startu směrem dozadu. V posledním tréninku, zvláště v závěrečné pětiminutové pasáži, kterou dostali po Ericssonově vážné nehodě k dispozici, nepokořil Vettel hranici 1:32,0, chybělo mu k tomu 0,049 vteřiny. 

Stejnou penalizaci dostává i Marcus Ericsson, ovšem v jeho případě jde víceméně o symbolický trest, protože je nanejvýš pravděpodobné, že s ohledem na lékařské testy v Oxfordu a vážnost poškození jeho vozu ke kvalifikaci vůbec nenastoupí, takže se propadne na poslední místo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy