Zklamání u BAR

Piquet jr., Nelson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Takuma Sato jako jediný havaroval, Jenson Button zajel na vlhké trati osmý čas.

O pořadí, v jakém jezdci vyjeli na trať, rozhodl poslední závod, tedy loňská Velká cena Brazílie. Jenson Button tedy vyjel do kvalifikace jako pátý, což nebylo ideální, ale patřil mezi ty šťastnější a vešel se solidním časem do první desítky.

"Počasí nám neumožnilo nejlepší začátek sezóny, ale když se podívám, jak se jelo těm co jeli ještě po mě, tak jsem rád, že to dopadlo takhle," hodnotí první kvalifikaci Jenson Button. "Auto se ráno chovalo velmi špatně, trať byla mokrá a nám se nevedlo. Pro kvalifikaci jsme upravili předek a bylo to velké zlepšení. Počasí nám komplikovalo práci, ale aspoň už víme, že jdeme znovu správným směrem. Nebudu pro zítřek nic odhadovat, protože bych řekl, že po dnešku je všechno otevřené."

Takuma Sato dokázal havarovat ještě dříve, než vjel do měřeného kola: "Na konci tréninku se auto zastavilo kvůli elektrice a ještě víc nás brzdilo počasí. Trať začala osychat před kvalifikací, ale když jsem měl vyjet já, začalo znovu hustě pršet. S přechodnými pneumatikami nebylo možné řídit. Snažil jsem se udělat co jsem mohl, ale nešlo to změnit. V neděli budu bojovat od konce startovního pole."

Foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy