McLaren připraven na dnešní 2. kvalifikaci

Oba jezdci týmu West McLaren Mercedes Kimi Raikkonen a David Coulthard zajeli třetí a čtvrtý kvalifikační čas v rámci první kvalifikace. Na to jak špatné podmínky panovaly na trati, tým je s výkonem obou jezdců spokojen. Zpočátku se uvažovalo, že by se první kvalifikace…

vůbec nejela. To ale bylo federací FIA zamítnuto a jezdci se museli posadit do svých kokpitů.

“Být na třetím místě po jednom kole v takových podmínkách, není vůbec špatné, myslím, že déšť udělal kvalifikaci zase o něco zajímavější“, řekl Raikkonen. “Ráno jsem se zúčastnil dopoledního tréninku, ale na trati bylo mnoho vody a také mnoho aqua-planingu. V jenom místě jsem díky aqua-planingu dostal hodiny a začal se točit. Naštěstí jsem auto nerozbil“.

“Do první kvalifikace jsem vyjel jako první jezdec, což je nevýhodné. Na trati bylo ještě hodně vody a málo pogumovaná trať.“ “I když jsme nechali M. Schumachera za sebou, uvidíme, jak bude vypadat zítřek (sobota) a s čím můžeme počítat“.,

“Bohužel nemůžeme nijak hodnotit výkon aut, protože podmínky ani v tréninku a ani v 1. kvalifikaci to neumožnily“, komentoval Coulthard kvalifikaci.

Šéf týmu McLaren ke kvalifikaci poznamenal: “proměnlivé podmínky výrazně zasáhly do kvalifikace“. “Pokud zítra podmínky zůstanou stejné, budeme mít příležitost k nejlepším výsledkům“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy