Wolff ví, co je nutné, aby si Mercedes nepustil soupeře k tělu

Lewis Hamilton si evropskou Grand Prix vysloveně protrpěl | foto: Daimler AG

Nad Mercedesem se stále vznáší noční můra závodu ve Španělsku, vedení se obává, že počet týmů, které mohou Stříbrné šípy sesadit z jeho dominantní pozice. Vyjadřuje také zklamání nad nedávnými problémy, které postihly vozy německé značky.

Přestože Mercedes od pro něj kontroverzní Grand Prix Španělska vyhrál tři závody, šéf týmu Toto Wolff dal jasně najevo, že vůbec není spokojen s přísunem bodů, které piloti reprezentující automobilku s třícípou hvězdou ve znaku vybojovali. Při této příležitosti zmínil především Lewise Hamiltona v Baku, ať šlo o potíže při kvalifikaci nebo známé problémy s režimem motoru při závodě, které ho připravily o stupně vítězů.

"Nevyužili jsme plně náš potenciál v Baku. Na některých okruzích jsme si vytvořili převahu hned na začátku - a tato trať je pro naše vozy vhodná, pokd jde o nároky v oblasti motoru a aerodynamické účinnosti. Takže jsme odtud odjeli poněkud zklamaní. Náš balíček se zdá být konkurenceschopný jako ty předchozí, byli jsme svědky, že naši piloti jeli na svém limitu - občas i za ním. To je přesně to, co od nich očekáváme. Bylo by snadné usnout na vavřínech nebo po předchozích úspěších trochu ubrat. Ale oni si nic nedarují, takže i tým ženou kupředu. Proto chápeme, že některé závodní víkendy mohou v tomto důsledku být o něco těžší - ale je to dobré nejen pro nás, ale i samotný motorsport. Naší prioritou je eliminovat ony malé chyby, které nás několikrát stály body," vysvětluje Wolff.

Toto Wolff burcuje Mercedes k vyšším výkonům | foto: Daimler AG

Šéf Mercedesu si je vědom, že tým nesmí ustrnout a musí nadále usilovat o další posílení své pozice, protože očekává zlepšení týmů, které se doposud řadí ke středu pole - a některé z nich pravděpodobně zaútočí už tento víkend v Rakousku.

"Musíme využít veškerého potenciálu, který máme k dispozici, abychom dokázali odrazit narůstající konkurenci, která se nám postupně blíží. V posledních závodech projevila Force India značnou sílu, také Williams je na Spielbergu vždy velice rychlý, pak je tu samozřejmě neustálá hrozba ze strany Ferrari a Red Bullu. Ten navíc pojdede na domácí půdě," varuje Wolff před nadcházejícím závodem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy