GP Brazilie: Webber překvapil a zvítězil v 1. kvalifikaci

Déšť pokračoval i v dnešním odpoledni při zahájení první kvalifikace. Dopoledne se několik jezdců pokoušelo vydat prohlášení, ve kterém sdělují, že budou chtít vynechat první kvalifikaci z důvodu nebezpečí na trati. Byl tím myšlen déšť a nový povrch tratě.

Poprvé se do hry dostalo nové pravidlo s mokrými pneumatikami. Jedná se o to, že jak Michelin, tak Bridgestone sice přivezli s sebou několik typů pneumatik, ale ty jsou určené na suchou trať. Díky dešti museli všichni sáhnout pouze po typu pneumatik „Intermediate“, ale podmínky by bez problému splňovali nasazení plně mokrých pneumatik.

Nicméně, jezdci vyjeli na trať opět podle celkového průběžného pořadí šampionátu. Prvním byl Kimi Raikonen, který nastavil první hodnotu na 1:24.607 s, dále David Coulthard, Juan Pablo Montoya, Rubens Barichello, Fernando Alonso a až šestý Michael Schumacher.

Nicméně se vedení ujal Rubens Barichello, který tuto příčku držel skoro do konce kvalifikace. Velmi dobře na mokré trati zajel Francouz v barvách Toyoty Olivier Panis, který se umístnil na slušné 6. pozici.

Jak jsme si již zvykli, v poslední době se na Grand Prix dějí překvapivé události. I dnešek není výjimkou. Mezi posledními vyjel na trať Australan Mark Webber, který svoji dokonalou jízdou na mokru splnil Jaguar Racingu velký sen. Je sice jasné, že pořadí ve druhé kvalifikaci, která proběhne zítra bude jiné, ale Jaguar Racing si tak může vychutnat pocit, který může mít jen vůz, který vyhraje kvalifikaci. Druhého Barichella na konci kvalifikace poráží Mark Webber o 0,138 sekundy.

Vítěz poslední Grand Prix Malajsie Kimi Raikkonen skončil na třetí pozici.

V zítřejší druhé kvalifikaci by mělo také pršet. Nechejme se tedy opět překvapit, jak déšť zamíchá kartami Grand Prix Brazílie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy