Alonso: McLaren s Hondou má nejlepší šanci na poražení Mercedesu

Fernando Alonso s McLarenem v Baku | foto: McLaren

Fernando Alonso svému týmu pevně věří: McLaren poháněný Hondou má podle něj nejvyšší šanci ze všech týmů na to, že porazí dominantní Mercedes, který má nakročeno k zisku třetího titulu v řadě za sebou.

McLaren se sice v letošní sezóně zlepšil, se ziskem 24 bodů (o tři méně než za celý loňský rok) v prvních osmi závodech je mezi týmy až sedmý, v posledních dvou podnicích se však do první desítky nedostal.

Na rovinkách stále doplácí zejména na deficit motoru, který byl dobře patrný v Montrealu i v Baku, to však důvěru Alonsa nenarušuje. Podobně jako jeho šéf Ron Dennis uvádí, že McLaren má nejvyšší šanci na to, aby ukončil kralování Mercedesu.

"Jsou víkendy, kdy jsme konkurenceschopní, a víkendy, kdy se trápíme s dlouhými rovinkami, které bolí. Myslím, že obecně si tým vede dobře. Po Mercedesu někdo musí vést v tomto sportu, a když se podíváte na všechny ostatní týmy a výrobce, tak si nemyslím, že je pro budoucnost někdo v lepší pozici než McLaren - Honda. Stále zbývá ujít velký kus cesty, nikdo však podle mě neodvádí lepší práci než my," uvádí Alonso.

Fernando Alonso svému týmu stále věří | foto: McLaren

Jeho týmový kolega Button si přivezl určité povzbuzení i z Baku, kde dojel až jedenáctý se ztrátou 1:44 min poté, co Španělský jezdec musel kvůli poruše převodovky odstoupit.

"My jsme na voze o hodně snížili přítlak a auto se v zatáčkách stále chovalo dobře, což je pozitivní. Musíme se zlepšit všude, myslím si ale, že Baku pro nás bylo kvůli té opravdu dlouhé rovince asi tou nejhorší tratí," říká Button.

"Nešlo o strašný výsledek - nebodovali jsme, mohli jsme si ale odnést spoustu dobrých informací. Příští závod [v Rakousku] bude vyrovnanější. Trať je zvláštní, ale bude to vyrovnanější. Měla by nám více vyhovovat," věří britský pilot McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy