Ricciardo: Něco můžeme dohnat v zatáčkách, jinak ale doufám, že se Marko mýlí

Daniel Ricciardo v Baku | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo doufá, že Helmut Marko byl příliš pesimistický v odhadu ztráty, kterou bude Red Bull nabírat na rovinkách na dlouhé rovince v Baku. Hodně toho sice budou moci dohnat v zatáčkách, nikoliv však tak velké manko.

Odborný poradce Red Bullu Marko uvedl, že kvůli slabšímu motoru Renault budou na 2km rovince v Baku jejich vozy ztrácet až 1,2 sekundy. Australský pilot ale věří, že velkou část z toho dokážou kompenzovat v jiných částech okruhu.

"Doufám, že se mýlí, to vypadá moc. Uvidíme. Doufám, že tolik ztrácet nebudeme. Ale i kdyby tomu tak mělo být - řekněme, že bychom ztráceli sekundu, pak si trochu času budeme moci získat v zatáčkách," věří Ricciardo.

"Na Mercedes možná ne tolik, mají také dobré auto, na Ferrari také minimálně, ale u někoho, jako je Williams, očekáváme, že na rovince na nás něco najedou, a pak v zatáčkách doufám, že to převáží naše výhoda. Ale 1,2 sekundy, to je hodně. Doufám, že Helmut nemá pravdu," pokračuje pilot Red Bullu.

"Když se na to podíváte, mnoho zatáček se jezdí na druhý či třetí rychlostní stupeň. To vás vede k velkému přítlaku. Jenže rovinku ignorovat nemůžete. I zatáčka za třetí zatáčkou, ta DRS rovinka, je také opravdu dlouhá."

Daniel Ricciardo a Max Verstappen si prohlížejí závěr dlouhé rovinky a zázemí s boxy | foto: Red Bull Content Pool

"Ze zatáčky č. 12 to je také dlouho na plný plyn. Zatáčky vyžadují přítlak, ale rovinky říkají: 'Ne, absolutně ne.' Myslím si, že pojedeme s určitým kompromisem, a pak uvidíme, jakým směrem se vydáme," říká Ricciardo, podle něhož Baku nebude jejich silnou tratí.

"Myslím, že tento víkend musím maximálně využít. Těžko říct, jak si povedeme na této trati. Pokud jde o šanci na vítězství, asi nebude tak vysoká, jak v několika posledních závodech. Ale nikdy nevíte, nakonec nám to možná sedne," dodává usměvavý pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy