Sainz: Odchod Verstappena týmu Toro Rosso prospěl

Carlos Sainz v Kanadě | foto: Red Bull Content Pool

Carlos Sainz si pochvaluje výměnu týmových kolegů po Velké ceně Ruska. Odchod talentovaného Maxe Verstappena podle něj stáji Toro Rosso jen prospěl.

Mladý Holanďan u Red Bull získal v Barceloně své první vítězství a italská stáj si podle Sainze užívá uvolněnější atmosféru: "Situace v týmu se určitě trochu změnila. Všechno se trochu přeskupilo a myslím, že v tým pracuje opravdu dobře."

"Já s Daniilem [Kvjatem] pracujeme na stejném cíli, táhneme tým kupředu. Jestli kvůli tomu vypadám uvolněněji, to nevím. Ale také jsem od Barcelony začal mít méně smůly. Jsem kvůli tomu uvolněnější. Do Ruska jsem přijel s tím, že všechno postihuje mě, ale po Barceloně jsem teď klidnější, protože to je OK," pokračuje pro motorsport.com španělský pilot, který před výměnou s Verstappenem v kvalifikacích prohrával 1:3, Kvjat jej ale po svém příchodu ještě neporazil.

Také samotné Toro Rosso po změně jezdců podle něj funguje lépe: "Můžu vám říci, že se můj přístup nezměnil, pokud jde o to, jak se připravuji na závod, jak k ním přistupuji - má mentalita se nezměnila. Tým roste. Jak jsem uvedl, Monako se nepovedlo, ale tým hodně roste, příchod Johna [Bootha] určitě pomáhá."

Výměna jezdců podle Sainze jeho týmu prospěla | foto: Red Bull

"Změna, všechno funguje správně, i když jsme během prvních sedmi závodů nepřivezli vylepšení, tak jsme se vlastně nepropadli. Držíme se, zatímco všichni naši soupeři nasazují vylepšení za vylepšením. Máme tu stejnou věc od prvního závodu, ale nepropadli jsme se. Znamená to tedy, že vyvíjíme správně," dodává Sainz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy