Vettelův podivný a vtipný příběh o raccích v Montrealu + VIDEO

Vzájemné gratulace Lewise Hamiltona a Sebastiana Vettela po závodě v Melbourne | foto: Scuderia Ferrari

Lewis Hamilton v Kanadě opět slavil vítěství a podobně jako v Monaku se objevil názor, že mu bylo v podstatě darováno. Tentokrát však ne Red Bullem a chybou při zastávce v boxech, ale Ferrari a jejich strategií. A jakou roli v tom hráli rackové?

Sebastian Vettel nakonec nedokázal Hamiltona dostihnout, po chybách v šikaně se jeho ztráta zvětšila a Brit si tak dojel pro své páté vítězství na tomto okruhu.

Ačkoliv šéf Ferrari, Maurizio Arrivabene přiznal, že šlo o chybu, Vettel strategické rozhodnutí týmu brání. Dokonce položil Hamiltonovi dotaz zda měli u Mercedesu celou dobu v plánu jednu zastávku. "Ne, původně jsme chtěli jet na dvě," potvrdil Brit. 

Mnoho fanoušků navíc tato dvojice velmi pobavila. Během rozhovoru Hamiltona pro SkySports se k nim připojil Vettel a jejich řeč přerušil s tím, že by mu komentátor měl vyčinit kvůli zvířatům. "To jsem slyšel, rackové v první zatáčce, o co šlo?" zeptal se moderátor Simon Lazenby. Hamilton jen s úsměvem uvedl, že podle něj je Vettel používá pouze jako výmluvu. "Jsem závodník, musím s nějakou přijít. Proč mi dneska nepomáháš" vtipkoval Němec.

 

A potom vysvětluje, že při příjezdu do první zatáčky během úvodní části závodu najednou uviděl na trati dva racky. "Seděli si tam úplně v klidu, zatímco já se tam řítil, díval jsem se na ně a probrzdil jsem kvůli tomu," popisoval. Hamilton v dobré náladě přiznal, že on to se zvířaty umí a sám jim řekl, aby tam ti rackové byli. 

A nakonec kamera opravdu našla záběry, kde se rackové objevují. "A oni tam prostě zůstali, to mě vážně naštvalo. Prostě tam zůstali stát. Když potkáte ty dva, můžete zapomenout na vše, co jste doposud věděli o raccích" komentuje situaci Vettel. "Asi ti jich pár budu muset koupit, myslím, že je potřebuješ" zareagoval se smíchem Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy